El passat febrer, el Departament d’Ensenyament i el CTTI van convocar un concurs obert a tots els docents i PAS per trobar el nom de l’aplicació que ha de substituir al SAGA. El SAGA és l’aplicació de gestió dels expedients (notes) dels alumnes dels més de 4000 centres educatius (entre públics i concertats) de Catalunya.

El concurs em va semblar una bona idea i vaig decidir participar-hi. El nom SAGA sempre em va semblar classista. Es van presentar 64 propostes de 53 participants. Cada proposta s’havia de justificar amb un màxim de 140 caràcters.

Aquestes van ser les meves 3 propostes:

  • HERMES: Déu grec que representa al missatger veloç i discret. De la mateixa arrel, trobem la paraula hermétic, que transmet tancament, absència de filtracions.
    Tot i que té un punt “cultureta”, encaixava bastant bé amb l’ecosistema d’alguns dels serveis de l’xtec: Àgora, Odissea, Alexandria, Ateneu, etc.
  • FRACTAL: Objecte geomètric que es repeteix a diferents escales formant objectes més grans. Transmet uniformitat, encaix, construcció i visió global.
    M’agrada la idea de que tots els elements que formen part del sistema educatiu tenen la mateixa importància. Des del més petit dels alumnes fins a la consellera. La idea d’unir totes les peces per formar una imatge que s’ha de veure amb una mica de distància encaixava bastant bé amb el Departament i la seva tasca d’anàlisi global d’indicadors.

I per últim, vaig proposar ESFERA, el nom escollit: 

Com a resultat del concurs d’idees en què tot el personal del Departament (docent i PAS) ha pogut participar en la proposta de noms i votació posterior de les diferents propostes, el Consell de Direcció del Departament ha escollit ESFERA d’entre la terna més votada.

Nom: ESFERA

Justificació de l’autor: globalitat, perfecció, centralitat, protecció i tancament

Aquesta justificació expressa l’objectiu del nou sistema de gestió que volem: global, amb visió completa, tant des del punt de vista del centre com de les diferents unitats de l’organització, amb garanties de seguretat total i, sobretot, adequat a les necessitats del sistema educatiu actual.

Us agraïm que hagueu col·laborat amb aquest projecte: la vostra participació fa que el nom el considerem de tots.

No hi ha havia cap premi ni reconeixement però m’ho vaig passar bé jugant una estona a fer de Don Draper.

Comparteix: